A A A
Nedjelja, 19 Rujan 2021
Planiranje 7. masovne dženaze Bošnjaka Vlasenice PDF Ispis E-mail
Autor Mujo Hadžiomerović   
Srijeda, 07 Travanj 2010 17:15

U povodu masovne dženaze za žrtve genocida 1992.-95, u opštini Vasenica zakazane za 24.04.2010. godine ( subota ) na Memorijalu «Rakita» Memorijalni Centar, u Muftijstvu tuzlanskom dana 07.04.2010. godine održana je konstituirajuća sjednica Organizacionog Odbora za ukop žrtava.

Radi se o kontinuiranoj i planskoj aktivnosti 7. masovnoj dženazi identifikovanih Bošnjaka Vlasenice, do danas.

Ovom sastanku prethodio je sastanak održan 13.03.2010. godine u organizaciji Federalnog Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice u Sarajevu, sa predstavnicima opština Vlasenica, Bratunac, Zvornik, Brčko i Prijedor.

Pored formiranja Organizacionog odbora za ukop a u sklupu istog i 7 pododbora:
- pododbor za identifikaciju, pododbor za vjerske aktivnosti, medijsko predstavljanje, uredjenje lokacije, kontakte sa nadležnim institucijama, pododbor za planiranje budžeta i pododbor za sigurnost i saoibraćaj, zaključeno je da se sve aktivnosti usmjeravaju na Medžlise Islamske zajednice preko kojih će biti i realizovana i neophodna finansijska sredstva.

Očekujemo masovni odziv i neposredno učešće članova porodica, pojedinaca i predstavnika institucija vlasti za dostojanstvenije obilježavanje planirane dženaze.

PREDSJEDNIK ORGANIZACIONOG ODBORA
Mujo Hadžiomerović