A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Obdaništu isključena struja PDF Ispis E-mail
Autor Rade Jokić   
Petak, 27 Veljača 2009 08:57
Skandalozna odluka u Šekovićima
Vrtiću isključena struja
ŠEKOVIĆI - Radnici „Elektrodistribucije” iz Šekovića juče su isključili struju dečjem vrtiću Majka Jevrosima u kojem boravi dvadesetak mališana, jer im vrtić za struju duguje 11.500 KM. Da stvar bude gora, radnici koje je „neko” poslao, žice su isekli oko 11 časova, u vreme kada su deca ručala.

„Nismo očekivali da se ovako nešto može desiti. Malo ko je mogao zamisliti da se u 21. veku isključi struja ustanovi u kojoj borave najmlađi. Vrtić redovno plaća sve svoje obaveze, a isključenje je posledica posleratnog duga starog 10 godina”, rekao je direktor obdaništa Nebojša Pejić, dodajući da je struja isključena bez prethodnog pismenog obaveštenja.
Pejić je rekao da su radnici „Elektrodistribucije” iz Šekovića nalog dobili iz Vlasenice, ali da zbog kratkog roka za plaćanje računa ova ustanova nije u mogućnosti da izmiri dug.
Načelnik opštine Snežan Sokić navodi da opština u ovom trenutku nema 11.500 KM da izmiri kompletan dug vrtića prema „Elektrodistribuciji”.
„Vrtić se finansira iz budžeta opštine, ali mi sada nismo u mogućnosti da izdvojimo toliki novac. Dug je iznosio 16.000 KM i mi smo reprogramom izmirivali svoje obaveze i smanjili dugovanja na 11.500 KM, redovno servisirajući i kamate. Iznenadila me je odluka da bez prethodnog upozorenja bude isključena struja u vrtiću. Nadam se da ćemo uskoro sesti za sto sa predstavnicima ‘Elektrodistribucije’ i razgovarati o rešenju problema”, rekao je Sokić.
Kako nezvanično saznajemo iz „Elektrodistribucije” Vlasenica, nalozi za isključenje stigli su iz Bijeljine, a isključuju se neredovne platiše i u opštinama Milići, Vlasenica i Han Pijesak.
U protekla dva dana sa elektromreže u Šekovićima isključeno je 16 korisnika, među kojima je najveći broj domaćinstava i komunalnih potrošača. Roditelji pitaju na osnovu čije naredbe je vrtić juče ostao bez napona, a njihova deca bez uslova za boravak i da li će ikada iko da odgovara za svoje nedolične postupke.