A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Bosna i Hercegovina - Estonija 7:0 PDF Ispis E-mail
Autor 24Sata.Info   
Srijeda, 10 Rujan 2008 19:36
Bosna i Hercegovina je večeras na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru kvalifikacija za SP 2009. godine savladala reprezentaciju Estonije visokim rezultatom 7:0. Čak tri pogotka je "ubacio" Zvjezdan Misimović. Igrači reprezentacije BiH su osim ovih sedam pogotka postigli još dva, ali su poništena zbog opravdanih ofsajd zamki.

Konačno je "treća sreća" došla i za Miroslava Ćiru Blaževića, selektora reprezentacije BiH, nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv BugarskeŠpanije na startu kvalifikacija u 5. grupi.

 Pogotke za BiH su postigli Zvjezdan Misimović u 25., 29. (iz penala) i 57. minuti, a samo minutu nakon u strijelce se upisao i Muslimović. Već dvije minute nakon toga u 60., i ponovo u 72. minuti dvostruki strijelac je bio Edin Džeko. U 88. minuti utakmice Senijad Ibričić je postigao konačan i pomalo nevjerovatan rezultat - Bosna i Hercegovina - Estonija 7:0

"Rekao sam da ću napraviti nešto veliko u svojoj zemlji, svojoj rodnoj grudi. To smo napravili večeras, ali ovo je tek početak", kazao je na kraju utakmice selektor BiH, Miroslav Ćiro Blažević.

(24sata.info)