A A A
Ponedjeljak, 03 Listopad 2022
Bosna i Hercegovina - Bugarska 1:2 PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Četvrtak, 21 Kolovoz 2008 16:53
 
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu večeras je poražena na Bilinom polju od Bugarske sa 1:2 u posljednjoj provjeri pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine. Prva "provjera" Ćire Blaževića kao novog selektora naše reprezentacije nije uspjela, ali se vratila ona poznata "atmosfera" u reprezentaciju BiH.

Senijad Ibričić / reuters.comPojavila su se neka nova imena, a zasigurno najpoznatije od njih je ime Miralema Pjanića koji je pokazao sav svoj talenat, preciznim dodavanjima, ali i gol prilikama.

Međutim, na drugoj strani je mnogo "sretniji" bio Dimitar Berbatov koji je postigao oba gola za Bugarsku, prvi put u 25. i drugi put u 57. minuti susreta.

Dimitar Berbatov / reuters.comPrvi put je, tipično za našu reprezentaciju", pogriješio Senijad Ibričić i loptu dao direktno Berbatovu, ali i koji se na kraju iskupio za tu grešku i postigao jedini gol za BiH u 59. minuti utakmice.

Reprezentacija BiH je imala loptu više u nogama, ali su Bugari imali svježinu i snagu da posljednjih 20 minuta utakmice susret privedu sigurno u svoju korist. Taj dio susreta se mora posebno istaknuti, jer se opet i iznova primjetio umor reprezentativaca BiH što se utakmice više primiče kraju.

Vedad Ibišević / reuters.comPa ipak, dobrim dijelom i možemo biti zadovoljni, Ćiro je "skrpio" solidnu reprezentaciju, pridobio je svu moguću naklonost publike u Zenici koja mu nije zamjerila ni ovaj poraz.

Sljedeća je kvalifikaciona utakmica u Španiji, vratiće se i svi igrači koji ovaj put nisu mogli igrati zbog povreda ili nastupa za svoje timove i onda ćemo vidjeti svu snagu ili slabost reprezentacije BiH pod Ćirinim vodstvom.