A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Salko Zildzic izgubio titulu prvaka PDF Ispis E-mail
Autor tuzlalive.ba   
Utorak, 18 Prosinac 2007 17:49

Salko Zildžić nije uspio odbraniti naslov svjetskog prvaka u kick boxingu, osvojen prije dvije godine u Tuzli protiv Brazilca San Martina. Večeras je u Budvi, u kategoriji do 86 kg poražen od Crnogorca Ivana Strugara na poene u pet rundi.

Prema reporterima NTV Hayat, koja je prenosila meč, sva trojica sudija dali su pobjedu Strugaru. Sudija iz Crne Gore bodova je domaćinski 50:47, dok su arbitri iz BiH i Hrvatske dali minimalnu prednost Strugaru - po 49:48.

Međutim, novinar beogradskog “Sportskog žurnala” javio je da je meč završen 2:1 za Strugara, jer je sudija iz BiH bodovao 48:49 za Zildžića.

U svakom slučaju je poraz, a na Zildžiću se osjetila pauza od dvije godine bez borbe za odbranu naslova prvaka. U prve tri runde bio je prilično rezerviran i nije uspio plasirati ni jedan od svojih poznatih udaraca nogom.

U trećoj je naš borac bio nešto aktivniji, ali se osjetio umor, dok je posljednjoj rundi snage ponestalo obojici boraca, mada se stekao utisak da je Zildžić bio puno aktivniji, ali nedovoljno za pobjedu.

- Dvadesetak dana prije meča imao sam zdravstvenih problema. Poslije treće runde ponestalo mi je snage, ali ću za revanš biti mnogo spremniji. Obećavam da će Strugar šampionski pojas čuvati samo tri mjeseca - sa smješkom je izjavio Zildžić.

Upravo toliko vremena ostalo je do uzvratnog meča za naslov svjetskog prvaka, koji će se održati u tuzlanskom Mejdanu, gdje je Salko Zildžić i osvojio naslov prvaka svijeta u ovoj kategoriji. (tl)

Ažurirano Nedjelja, 23 Prosinac 2007 17:53