A A A
Nedjelja, 19 Rujan 2021
Stranacki lideri potpisali Deklaraciju o reformi policije PDF Ispis E-mail
Autor Hayat   
Nedjelja, 28 Listopad 2007 10:31
   Lideri šest politièkih stranaka u BiH danas u Mostaru potpisali Delaraciju o preuzimanju obaveza za sprovoðenje reforme policije, dok je u vezi sa poslednjim odlukama OHR-a dogovoreno da pravni struènjaci nastave razgovore radi prevazilaženja nedoumica.

Predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, PDP-a Mladen Ivaniæ, SDA Sulejman Tihiæ, SBiH-a Haris Silajdži, HDZ BiH Dragan Èoviæ i HDZ-a 1990. Božo Ljubiæ, na sastanku sa visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajèakom, saglasili su se da u roku od 30 dana bude organizovan sastanak posveæen reformi Ustava BiH.

Lajèak je novinarima nakon sastanka rekao da æe biti nastavljeni razgovori pravnih struènjaka o posljednjim mjerama radi prevazilaženja nedoumica i da bi do sutra ujutro trebao da bude utvrðen stav o ovom pitanju.

''Vidjeli ste u medijima da postoji prostor da se uklone nedoumice koje su nastale i ja ne bi želio da se taj prostor sada zatvori neodgovornim izjavama. Najkasnije veèeras ili sutra ujutro bi trebalo da doðemo do stava po tom pitanju'', rekao je Lajèak.

Predsjednik HDZ BiH Dragan Èoviæ je nakon sastanka rekao da je danas potpisana izjava o reformi policije, èiji je cilj parafiranje i potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koju æe ponuditi visokom predstavniku, odnosno EU na prihvatanje.

"Drugo pitanje je ustav BiH i zajednièka želja svih predsjednika stranaka je da u roku od 30 dana organizujemo sastanak posveæen reformi ustava'', rekao je Èoviæ.

Današnji sastanak održan je u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.
Ažurirano Nedjelja, 28 Listopad 2007 15:32