A A A
Nedjelja, 19 Rujan 2021
Crnogorska policija trazila Karadzica na Žabljaku PDF Ispis E-mail
Autor 24sata.info   
Ponedjeljak, 22 Listopad 2007 16:34
 24SI - Specijalne jedinice crnogorske policije su tokom vikenda na području Žabljaka tragale za haškim bjeguncem Radovanom Karadžićem, objavio je danas podgorički list "Dan". Prema navodima lista, jake policijske snage počele su akciju pretrage Žabljaka i okoline u petak u zoru, a završile je u subotu uveče bez rezultata.

Policija je, kako se dodaje, blokirala sve prilaze Žabljaku i kontrolisala vozila, dok su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) uz podršku pripadnika žabljačke policije detaljno pretraživali šumu u okolini Crnog jezera.

Prema kazivanju mještana, više desetina policijskih "landrovera" u noći između subote i nedelje bilo je parkirano ispred žabljačkog hotela "Bjelobor".

Novinska agencija "Beta" u policiji jutros nije mogla da dobije potvrdu informacije da je policija pretraživala terene žabljačke visoravni, gdje je Karadžić rođen, a "Dan" navodi da mu je u policiji saospšteno da se radilo "o redovnim aktivnostima Uprave policije Crne Gore".

Iz tužilaštva Haškog tribunala juče je ponovljena pretpostavka da se Karadžić krije na tromeđi Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 Portparol tužilaštva Olga Kavran saopštila je da će se nastaviti pretresi i pritisci na članove porodica i prijatelje haških optuženika sve dok oni ne budu uhapšeni.

Crnogorska policija je od posljednje posjete glavne tužiteljice tribunala Carle del Ponte Crnoj Gori, u julu ove godine, sprovela niz akcija traganja za Karadžićem i na informativne razgovore privodila članove njegove porodice koji žive u Nikšiću i Podgorici.

Ažurirano Ponedjeljak, 22 Listopad 2007 17:56