A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Cetnicki Terorizam u Vlasenici PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2007 17:36

 Pred zadnjim radovma, pred samim zavrsetkom rekonstrukcije Hajrija dzamije, koja je minirana 19.8.1992, nakon 15 godina rada i truda, pri izgradnji Munare, u noci izmedju petka i subote tj. 06. i 07. Jula 2007-me godine, za sada nepoznati pocinioci su se najvjerovatnije putem skele na munari popeli i skinuli "Alem kuglu" sa munare Hajrija dzamije u Vlasenici.

Na oskrnavljeni vrh munare Hajrija dzamije, cetnicki teroristi su postavili natpis "VELIKA SRBIJA" i majicu (tamne-crne boje).

U istragu oko ovog dogadjaja, koji je uznemirio Vlasenicke povratnike bosnjake, ukljuceni su istrazni organi SUP-a Vlasenica.

Ovaj nevjerovatan cin terorizma, mada Vlasenicanima nakon sta se u Vlasenici i njenoj opstini bez ikakvog nadzora zadnjih 15 godina desavalo i desava, nije nikakvo iznenadjenje da se u Vlasenici jos uvijek terorise muslimanski narod kao sto je i bio terorisan i na kraju istrijebljen 1992-ge godina, a putem genocida kroz koncentracioni logor "Susica" samo dokrajcen naredne godine.

Od koncentracionog Logora "Susica" kroz koji je 90% Vlasenickih muslimana proslo, bilo terorisano, i ubijeno (nakon cega je samo 1 osoba osudjena i kaznjena). Od dugo-godisnjih birokratskih prepreka da se ova Hajrija dzamija ikad izgradi od samog pocetka.Od krvoloskog ubistva prvog Vlasenickog povratnika sesnestogodisnje Melihe Duric (policijska istraga obustavljena). Od kradje kurbana pred kurban bajramom (nakon kojeg policija nikog nije kaznila niti osudila, jer se naravno nikad nije desilo), pa do slanja glasackih listica u dijasporu sedmicu dana nakon roka za glasanje za smjenu nacelnika Vlasenice Dragomira Stupara (svjedoka genocida u Vlasenici), i sad ovo... pa koliko dugo ce bosnjacki politicari i svijet gledati sta se ovdje desava?

Ovo je takodje znak Vlasenickim svjedocima ratnog zlocina da se oslobode straha i prijetnji, da dodju sebi i da vide da ce se sa svojom sutnjom ovaj  genocid samo jos duze produzavati. Sad treba da se zajedno svi uzdignu i da uzvise svoj glas prema medijama i da se konacno pokrene process kaznjavanja Vlasenickih ratnih zlocinaca (koji se jos uvijek Vlasenicom ponosno krecu), da se pokrene sudski process Vlasenickih logorasa, da se pokrene oganizacija Zene Zrtve Rata - Vlasnica... da se probude Vlasenicki politicari i da ucine nesto za ovaj neduzni preostali narod.

A sad Vlasenicanima i Islamskoj Zajednici netreba SUP Vlasenice, koji nikada i nista za vlasenicke muslimane nije uradio, nego je potrebna obavijest i kontribucija svih Bosanskih medija, svjetskih organa u BiH, Evropska Unija i Ujedinjene Nacije, da se dokaze sta ovaj narod jos trpi.

Jedna poruka ovim teroristima: "Vi nemozete toliko srusiti, koliko mi mozemo vece i ljepse izgraditi!"

U dodatku: (potrebna registracija na stranici)

Lista Ratnih Zlocinaca - Vlasenica

Lista Nestalih Osoba - Vlasenica

Deklaracija Gradjana Vlasenice

Peticija - Gradjana Vlasenice

Ažurirano Srijeda, 11 Srpanj 2007 14:54