A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Kvalifikacije EP2008 - BiH 2 : 1 NOR PDF Ispis E-mail
Autor 24SI   
Subota, 24 Ožujak 2007 14:21

 Na početku večerašnje utakmice kvalifikacija za EP 2008 Norveška - BiH u Ulevalu pred 16000 navijaca, navijačka grupa "BH Fanatikosi" je ubacila na teren na desetine baklji, tako da su se igrači obje ekipe morali povući u svlačionice.
Na terenu su se mogli vidjeti i mnogobrojni transparenti protiv Fudbalskog saveza BiH, a utakmica se trebala nastaviti u 20 sati i 30 minuta.

Dio navijača BiH je nakon određenog vremena provedenog na tribinama počeo samoinicijativno napuštati tribine stadiona, nakon čega je utakmica konačno i nastavljena.

 

U prvim minutama nastavka utakmice uslijedilo je odmjeravanje snaga na sredini terena, ali bez izglednih šansi na obje strane. U 13. minutu Norveška je postigla gol, ali je zbog prekršaja na Guši gol poništen.

U 17. minuti Misimović iz slobodnog udarca ukoso sa lijeve strane vara golmana Norveške i BiH vodi 1:0. U 33. minuti Carew se nalazi u gol šansi za Norvešku, ali Gušo ponovo spašava siguran gol.

Nakon odlično izvedene akcije, na ubacivanje u prostor Norveške, natrčava Muslimović i u 35. minuti povećava vodstvo BiH na 2:0.

U reprezentaciji BiH je umjesto Nadarevića u igru ušao Radeljić.

 Na početku drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, John Carew je golom iz jedanaesterca smanjio rezultat na 2:1.

 Ovo je prva utakmica reprezentacije BiH pod vodstvom Fuada Muzurovića i prva njegova pobjeda u svom "povratničkom" debiju na mjestu selektora ove "nove" reprezentacije, na čemu mu iskreno čestitamo, bez obzira na sve "probleme" uoči i tokom utakmice.

 

 

 

 

Ostali susreti grupe C:

  • Moldavija - Malta 1:1
  • Grčka - Turska 1:4

 

Tabela:

1. Turska
2. Grčka
3. BiH
4. Norveška
5. Malta
6. Mađarska
7. Moldavija

Ažurirano Nedjelja, 25 Ožujak 2007 09:23