A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Donator kompletne izgradnje Munare PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Mahmutovic   
Subota, 03 Ožujak 2007 20:06
 Amir Muminovic, prognanik s Gradine,trenutno nastanjen u Njemačkoj je osoba koja je, Allahovom voljom, odlučila biti donator cjelokupne izgradnje munare Hajrija džamije u Vlasenici. Njegovim finansiranjem je obuhvaćeno finansiranje cjelokupnog projekta, počev od ispitivanja terena, prilagođavanja projekta novim zahtjevima i uslovima izgradnje kao i finansiranje cjelokupne izgradnje munare, čija visina iznosi oko 38 metara.
Ova donacija predstavlja izuzetan doprinos nastojanjima da se Hajrija džamija završi i njeno proklanjavanje organizuje 19.08.2007.godine, na petnaestogodišnjicu njenog rušenja.
Nadamo se da će ovaj primjer poslužiti i ostalim Vlaseničanima da svi zajedno uložimo još malo napora kako bi Hajrija džamija, konačno nastavila život koji je zločinačkom rukom bio prekinut 1992.g.
Naime, u građevinskom odboru je konstatovano da postoji nedostatak sredstava za završetak svih potrebnih radova, te pozivamo sve Vlaseničane i njihove prijatelje da jos jednom skupimo snage i zajednistva kakvi smo do sada bili u ovom projektu i da ga na ponos sviju zavrsimo.
Hvala Allahu sto je ovom dunjaluku podario ljude poput Amira Muminovica, hvala Amiru muminoviću i neka ga Allah nagradi svojom nagradom za ovo djelo, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju Hajrija džamije.
U ime svih Vlasenicana, zahvaljujemo mu se na ovom srdacnom poklonu.
Danas je u radnoj posjeti MIZ Vlasenica boravio Muftija Tuzlanski Husein ef. Kavazović, s ciljem sagledavanja stepena izgrađenosti i mogućnosti zavrsetka Hajrija dzamije. Nakon obilaska gradilišta, g-din Muftija je konstatovao da je, zaista urađen veliki posao i da zasluzuje svu paznju i pomoc u nastavku radova. Obecao je uloziti napore da pomogne nastavak i zavrsetak radova, ali isto tako konstatovao da do planiranog datuma otvaranja nije ostalo puno.

Posebno je bio odusevljen vrlo velikim prisustvom radnika, koji su i ovaj vikend koristili izuzetno povoljne vremenske uslove i radili na poslovima elektroinstalacija, grijanja, vode, ali i malterisanju objekta.

Jos jednom je iskazana potreba animiranja svih mogucih resursa kako bi se skupila nedostajuca sredstva za zavrsetak gradnje džamije.

 

Ažurirano Subota, 03 Ožujak 2007 20:11