A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Bajramska Pomoc Djeci Opstine Vlasenica PDF Ispis E-mail
Autor Bernes Alikadic   
Subota, 16 Prosinac 2006 02:23

Eselamu Alejkum svim Vlasenicanima ma gdje bili.

 "Udruzenje Gradzana Opstine Vlasenica" u Chicagu pokrenula je humanitarnu akciju "Pomoc Djeci Opstine Vlasenica", koja su se sa svojim roditeljima vratili u Vlasenicu. Cilj je da za ovaj Hadzinlajski Bajram ta djeca dobiju hediju kao jedan paketic koji bi obuhvatao nesto pomoci za skolu i nesto slatkisa za njih.

Mi smo u Chicagu za prosli Bajram prikupili nesto srestava zahvaljujuci ljudima dobre volje. Najvise zahvala ide za RTV BosTel koja je cijelu nasu akciju podrzala objavljujuci poruke na TV-u i Radiju BosTel-a, i koja nam je ustupila svoj radni prostor gdje su gradzani Chicaga donosili svoju dragocijenu pomoc. Zelimo se kao organizacija zahvaliti Direktoru RTV Bostel Nihadu Mehanovicu za pomoc u ovoj akciji.

 

Novac i spisak svih donatora smo poslali u Sarajevo u "Udruzenje Nasa Realnost" koja je za djecu sve kupila i licno im urucila skolsku opremu, a najugrozenijim porodicama pakete hrane. Cijeli ovaj dogadzaj je bio prikazan na drzavnoj televiziji u Bosni i Hercegovini a i na TV Bostel-u u Chicagu. Mi kao udruzenje vas sviju pozivamo da nam pomognete u prikupljanju paketica radosti za nasu djecu koja strasno tesko zive kao povratnici u Vlasenickoj Opstini.

Molimo vas sviju da se odazovete pa kolko bilo da se djeca obraduju.

Svima veliki selam od Udruzenja Vlasenicana u Chicagu.

P.S.:"Za informacije o nacinu slanja pomoci javite se na telefon: (773) 583-8296"

Ažurirano Subota, 16 Prosinac 2006 02:40