A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Volja za domovinom PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Bektasevic   
Petak, 27 Listopad 2006 16:20
 Medju povratnicima ne manjka ni inovatora. Da su Bosnjacki povratnici u Vlasenicu opredjeljeni za istinski povratak govori i primjer mladog povratnika gosp. Cehajic Alje, sin Dzemala iz  naselja Piskavice, svrsenog srednjoskolca metalske struke. Po povratku na devastirano imanje i obiteljsku kucu, trebalo je uloziti puno rada,truda i vremena.
 
Rad na obnovi i izgradnji zasnivaose samo na fizickom radu uz primjenu nikakvve tehnologije i tehnoloskih dostignuca sto je nepojmljivo da se dogadja u 21. vjeku u centru tehnoloske Evrope.
 
Nakon obnove  imanja,trebalo se nastaviti zivjeti ne od tudje pomoci i sadake, nego od svog rada, zaobilazenje svih  onih koji su obecavali pomoc ovoj sredini, govori i cinjenica da je ovaj nadareni mladic bio primoran uloziti puno vremena i znanja da bi od niceg, stvorio i napravio sebi tehnolosko pomagalo sa kojim danas ostvaruje dobit i prezivljava nimalo lak zivot povratnika.
Na mom cetverotockasu sve funkcionise, tehnicki je ispravan, ne mogu ga registrovati i ne mogu se kretati javnim putvima, iz tog razloga , energent koji koristi moj ljubimac - benzin, ipak se mora donijeti pjesice u "kanisteru", rjeci su vlasnika.
 

Neka ovaj primjer,mladog Cehajica, bude poticaj donatorima domacim i stranim,da ne zaobilaze ova podrucja, jer se ovdje nalaze istinski povratnici opredjeljeni da tu zive i rade.
 
Dzevad Bektasevic
 
Ažurirano Nedjelja, 29 Listopad 2006 16:18