A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Povratak i novi pocetak PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Bektasevic   
Subota, 28 Listopad 2006 16:01
 U gradu Vlasenica povratnici se vracaju svojim ranijim zanimanjima. Porodica Dzindo, jedna medju prim porodicama Bosnjaka koja se odlucila na povratak i nastavak zivljenja na vjekovnim ognjstima predaka. Povratkom na devastirana imanja, znacio je vise nego novi pocetak. Sva predhoda desavanja i neizvjesnost opstanka u prvim danaima povratka, nije bilo lako prevazici. Nakon obnove kuce, vratila se kompletna porodica g. Hasana, medju  kojom je i sin Alen sa suprugom i malodobnim sinom.
  
Svaki pocetak je tezak pa i ovaj, kaze Alen, danas kad se sjetim sto smo sve prosli, najradije nebi spominjao. Najbitnije je da smo se porodicno vratili starom zanimanju, trgovinom smo se bavili od davnina i ugodno smo zivjeli, prisjeca se Alen predratnih vremena. Da smo prevazisli vrijeme straha i neizvjesnosti, da  su danas vremena koda se razmislja o  ekonomiji , govori cinjenica da smo se odlucili otvoriti ovu trgovinu.

Nasim primjerom zelimo pokazati da je moguce zivjeti od svog rada. Vlasenica jeste  da je malo specificna, nije prisutna i zastupljena  u medijima kao susjedne opstine, jeste da je na marginama zbivalja dobrih desavanja , ali je jako bitno reci da se i ovdje zivot zivi, i da se ovdje desavaju dobre stvari, doduse sporije nego u susjednim sredenama.

Lokacija novootvorene trgovinske radnje "TAMIH"  vl  gosp. Dzindo Alena, je na atraktivnom mjestu , u neposerdnoj bilizini zgrade Osnovnog Suda u Vlasenici i zgrade Opstine Vlasenica.
Po zavrsetku razgovora mladom trgovinskom  poduzetniku se pozelio  poslovni  uspijeh, a porodici mirni i sretni dani u Vlasnici.
 
Dzevad Bektasevic

 

Ažurirano Subota, 04 Studeni 2006 19:51