A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Grasak normalnosti - Piskavice PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Bektasevic   
Petak, 27 Listopad 2006 13:22
 Dana 26.10.2006. godine, u Mjesnoj zajednici Piskavice, Opstina Vlasenica, izvrseno je svecao otvaranje porstorija novo formiranog Omladinskog kluba "1 Maj" Piskavice. Ovo je prva registrovana omladinska organizacija na podrucju opstine Vlasenica a i sire koja okuplja mladu populaciju povratnika. Omladici kojih je na ovom prostoru nezanemarljiv broj, prepoznali nacin i put samoorganizovanja, te uz nemjerljivu pomoc donatora, UNCHR-a, MERSY CORPS-a i Opstine Vlasenica formirali su svoju organizaciju. Sjediste je locirano u prostorijama Mjesne zajednice. Prigodnim programom svecane ceremonije otvaranja prisusvovali su predstavnici donatora, zvanice,gosti, clanovi kluba kao i mjestani naseljenih mjetsa ove i susjednim mjesnih zajednica.

Ovom prilikom su zasluznim pravnim i fizickim licima urucene zahvalnice ( UNCHR, MERSY CORPS, Opsina Vlasenica, Udruzeljnju gradjana "ESPO" , Mujo Haziomerovic, Dzevad Mhmutovic, Dzevad Bektasevic, Ferhatovic Osman). Ovom prilikom su urucene i diplome za 18. omladinaca koji su uspijesno zvrsili skolu za izradu mini biznis planova, koja je organizovana od strane MERSY CORPS-a.

Nakon svecanog otvaranja na malom fudbalskom igralistu MZ Piskavice odrzan je turnir u malom fudbalu. Igracke sposobnosti odmjerile su tri ekipe medju kojima je bila ekipa domacin Omladinski klub "1. Maj" Piskavice. Nakon odigranih utakmica pobjednik turnira je ekipa "Dzemata" koja je za osvojeno 1 mjesto dobila diplomu.
Cjeli tok ceremonije otvaranja i odrzavanja turnira protekao je u prijatnoj atmosferi bez ijednog incidenta.

Najave iz MZ Piskavice i Omladinskog kluba da ce se intenzivno raditi na organizovanju fudbalskog turnira u malom fudbalu, za 1 Maj 2007. godine. Ovaj turnir ce biti otvoren za sve ekipe i bit ce organizovane vrijedne nagrade za ucesnike i pobjednike.
Dzevad Bektasevic

I mi Vlasenica.info zelimo sve najbolje nasoj omladini iz opstine Vlasenica, i na inspiraciji koja sama kaze ako nesto mozete
pozeliti i malo truda uloziti veliki se snovi mogu ostvariti. I mi cemo se potruditi da pomognemo nasoj raji i da ovaj klub postane
simbol normalnosti.Dzevad Bektasevic

Ažurirano Subota, 04 Studeni 2006 19:52