A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Vedad Ibišević - Ovo je moja priča! PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Ponedjeljak, 16 Srpanj 2012 22:35

Dokumentarni film "Ovo je moja priča" počinje teškom životnom dionicom proslavljenog bosanskohercegovačkog fudbalskog reprezentativca Vedada Ibiševića, koji je devedesetih godina s roditeljima prisilno, zbog rata, napustio rodnu Bosnu i Hercegovinu.

Put ga je vodio na sve strane svijeta, od Švicarske i Sjedinjenih Američkih Država, do Francuske i Njemačke. On je, nakon što je za vrijeme rata s porodicom protjeran iz rodne Vlasenice, jedno vrijeme trenirao u Tuzli, u klubu "Zmaj od Bosne". Ibišević je profesionalnu nogometnu karijeru počeo u ekipama Univerziteta u St. Louisu i Chicagu, a potom u "Paris Saint-Germainu" i "Dijonu". Njemačka nogometna priča počela je igranjem za "Aachen", pa za "Hoffenheim", a trenutno igra za "Stuttgart". Danas trener "Stuttgarta" Bruno Labbadia kaže: "On je tačka na i u našoj igri." Životna priča Vedada Ibiševića nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Dokumentarni film "Ovo je moja priča" govori o njegovom putu od izbjeglištva do zvijezda, ali i o najtežim trenucima, padovima i usponima. Bosanskohercegovačka premijera filma je 29. juna. U programu Hayat TV-a ovaj film doživjet će svoju bosanskohercegovačku TV premijeru u ponedjeljak, 2. jula, od 21:00h.