A A A
Četvrtak, 27 Siječanj 2022
Tužba Rajka Dukića PDF Ispis E-mail
Autor Bosnjaci.net   
Nedjelja, 15 Siječanj 2012 19:21

Rajko DukicPred Osnovnim sudom u Vlasenici 10.januara 2012.godine, počelo je suđenje publicisti, novinaru i istraživaču ratnih zločina Avdi Huseinoviću po tužbi Rajka Dukića, jednog od najbližih saradnika Radovana Karadžića. Dukić je tužio Huseinovića zbog kolumne pod nazivom „Nezavisne novine dodijelile nagradu finansijeru Karadžićevih pokolja“, objavljene na web magazinu www.bosnjaci.net u decembru 2010.godine i treži odštetu od 100.000 konvertibilnih maraka. 

Napominjemo, Nezavisne novine su krajem 2010. godine dodijelile nagradu "Privrednik godine" Rajku Dukiću, direktoru „Boksita“ iz Milića, čije se ime često dovodi u vezu sa teškim ratnim zločinima i etničkim čišćenjem na području Birča i Podrinja, zbog čega se Dukić već nekoliko godina nalazi u bjekstvu u Srbiji. 

- Očekujem prije svega korektno suđenje. Moj advokat Esad Hrvačić i ja smo zadovoljni prvim danom suđenja, atmosferom i odnosom koji je uspostavila sudija Slobodanka Močević, - kratko je za naš portal prokomentarisao Huseinović.

Nastavak suđenja se očekuje krajem januara.

Rajko Dukic - Ratna Uloga I dio

http://www.youtube.com/watch?v=exE6o7hwKnk

Avdo Huseinovic