A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Dodik, Radmanovic, Spiric u Vlasenici sire Propagandu o RS PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Petak, 10 Rujan 2010 15:06

 

Danas se u Vlasenici našao Kandidat SNSD za predsjednika Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik i poručio je da je "za BiH najbolje da se mirno raziđemo i da RS bude za sebe", pri čemu vlast ne smije dozvoliti da do toga dođe nasiljem i ratom, već pametnom politikom i na miran način.

Čudno je bilo primjetiti da mu nijedan od političara iz Vlasenice nije izašao u susret i rekao; ... Mirko, Drina ti nije daleko, a već imaš pasoš Srbije... pa bujrum da se raziđemo!...

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, je na večerašnjem predizbornom mitingu SNSD-a u Vlasenici širio propagandu i mazao oči prisutnim, rekavši: "... da niko ne može reći kada će to biti, ali da će "to doći".

Radmanović: Ne priznajemo odluke OHR-a!

Kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da je prioritet stranke Srpska i tako će biti i u naredne četiri godine. 

Upirući prst u oko Visokom Predstavniku u BiH Valentinu Inzko i OHR-u, kako bi dokazao svoje srbstvo građanima Vlasenice, Radmanović je saopštio sledeće;
"Ne priznajemo nijednu odluku OHR-a koja je nametnuta, a koja je protiv interesa RS i svih koji žive u RS i tako će biti i ubuduće. Mogu slobodno da idu, nama ne trebaju. Treba da nam pomognu kao što su pomagali i drugima u ekonomskom razvoju, savjetodavno, ali ne mogu naređivati. U ovoj zemlji samo narod može naređivati, a SNSD će vas dosljedno slušati".

Nosilac kandidatske SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nikola Špirić, koji također radi protiv BiH, istakao je da u protekle četiri godine nije prenesena nijedna nadležnost sa RS na državni nivo, ističući da Dejtonski sporazum nije donio samo mir, već da on čuva i teritorijalni integritet BiH.

Propagandna poruka dana:"Počnite da sanjate o nezavisnosti od danas!" - Nikola Špirić 

"A vrijeme je da jasno kažemo da je ispred nas period izgradnje statusa naše Republike. Albanci na Kosovu 150 godina sanjaju i evo ih na pragu da dođu do nezavisne države. Pa i mi imamo pravo da sanjamo da će neko u ime RS nekad tamo u Briselu potpisati sličnu rezoluciju. Počnite da sanja od danas", rekao je NIkola Špirić.

Na večerašnjem skupu okupljenim građanima Vlasenice obratili su se i nosioci kandidatskih lista za Narodnu skupštinu RS Igor Radojičić i Radovan Višković, nosilac kandidatske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Lazar Prodanović, te kandidat za narodnog poslanika Miroslav Kraljević.

Ažurirano Petak, 10 Rujan 2010 16:21