A A A
Petak, 17 Rujan 2021
ORGANIZOVANU GRUPU NAŠEG UDRUŽENJA U MARŠU MIRA PREPOZNALI SU LJUDI ŠIROM SVIJETA PDF Ispis E-mail
Autor Hazim Mujčinović   
Subota, 03 Srpanj 2010 10:24

Osmog jula ove godine u ranim jutarnjim satima članovi Udruženja"porodice žrtava rata Vlasenica 1992-95" predvodiće organizovanu grupu od preko 50 učesnika u koloni pohoda "MARŠ MIRA PUT SLOBODE 2010 ".


Inicijativu za organizovanjem ove grupe, koja će svojim simboličnim učešćem obilježiti stradanje preko 8000 Bošnjaka Podrinja i oko 1000 Bošnjaka Vlasenice, pokrenuli su članovi Upravnog Odbora udruženja.

U proteklih mjesec dana vršene su neophodne pripreme koje su zahtijevale obavještavanje i davanje tačnih informacija na svako postavljeno pitanje zainteresovanih za ovaj pohod i priključenje u grupu koja će predstavljati Vlasenicu.


Krenulo se sa internet prijavama, oglašavanjem, organizovanjem, kontaktima i na kraju sa organizovanjem tehničkih prioriteta za učesnike pohoda pri grupi. Važno je istaknuti, da među prijavljenim učesnicima imamo veliki broj učesnika iz cijele BiH, Srbije, Hrvatske i cijeloga svijeta, a posebnu dragost osjećamo prema učesnicima iz Višegrada, koji su među prvima se odlučili biti sastavni dio naše grupe.

Svaki član naše grupe dobit će majicu sa istaknutim tekstualnim dijelom Udruženje "Porodice žrtava rata Vlasenica 1992-95" i prepoznatljivim logoom svih akcija koje je naše udruženje radilo, slikom Vlaseničkog mezarja, majke koja plače i Vlaseničke čaršije pod oblacima. 

 

Ovo je prva organizovana skupina koja će dostojanstveno predstaviti naše Udruženje, ali i podsjetiti na stradanje oko hiljadu bošnjaka Vlasenice u MARŠU SMRTI PUTEM SLOBODE.

Hazim Mujčinović