A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Salko Zildžić osvojio titulu, protivnik završio u bolnici! PDF Ispis E-mail
Autor Tuzlainfo/ N. Ć.   
Nedjelja, 21 Ožujak 2010 10:25
Nedjelja, 21 Mart 2010 11:27

salkoze2103Kao što su iz tima Salke Zildžića i najavljivali, sinoć je u Zenici priređen pravi kickbox spektakl u kojem je uživalo preko 3.000 ljubitelja ovog sporta.

 

Centralni događaj večeri, borba za titulu svjetskog prvaka u low kicku WAKO PRO asocijacije (85,1 kg) okončan je pobjedom Salke Zildžića, koji je odličnim udarcem već u prvoj rundi nokautom savladao Portugalca Alberta Moraisa. Dok je Zildžić slavio povratak pobjedničkog pojasa, njegov protivnik je nakon jakih bolova u predjelu trbušnog zida prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici.

 

- Jutros je Moraisova ekipa otputovala za Portugal i što je najvažnije Alberto nema težih povreda. Odmah nakon meča su izvršene ljekarske pretrage i utvrđeno da nema lomova, te da je došlo do nagnječenja hrskavice, od čega će se oporaviti uz duže mirovanje – rekao nam je jutros Senad Mujkanović, menadžer manifestacije "Noć šampiona", koja je opravdala očekivanja publike u dvorani i pored malih ekrana.

 

Novi-stari svjetski šampion iz Zenice se u Tuzlu vratio odmah nakon meča. Nakon što su sumirani utisci, kod Zildžića nije teško primjetiti zadovoljstvo.

- Dobio je nezgodan udarac i sigurno će duže osjećati posljedice. Prije nekoliko godina i ja sam u Beogradu primio sličan udarac i sigurno je za borca jedan od najneugodnijih. Ima dobru boksersku tehniku, čak mi je u uvodnom dijelu runde i zadao jedan nezgodan udarac u lice, ali očigledno je da sam mnogo spremniji od njega, i da je samo bilo pitanje kada će se meč završiti – rekao nam je Zildžić.

 

O narednim mečevima u Zildžićevom timu će razmišljati nakon kraćeg odmora od posljednje manifestacije. Međutim, već postoje naznake da bi uskoro mogao dobiti izazivača iz Srbije. Menadžer mladog Nikole Pagonisa, seniorskog prvaka Evrope, ponudio je meč za titulu prvaka svijeta na domaćem teritoriju njihovog borca.

 

Međutim, Salku Zildžića prije nego li počne razmišljati o narednim mečevima očekuje još jedan ispit. Uskoro će braniti diplomski rad na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport. Naravno, na temu kickboxa.

 

Tuzlainfo/ N. Ć.

Foto: Tuzlainfo team

 

 

Salko (BiH) - Alberto (Portugal) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ažurirano Nedjelja, 21 Ožujak 2010 11:34