A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Za Djecu Vlasenice skupljeno: $4620,00 PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Nedjelja, 11 Listopad 2009 21:19
Kompletan video snimak na satelitskom kanalu RTV BosTel u Petak, Oktobra 16-tog, u 7PM/CT.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
I večeras se još jednom u Chicago udahnula hava Bošnjačke kulture, zavičaja, i Bošnjačke zajednice u najljepšoj formi - kakva se rijetko vidi. Ni ovaj put nas nije iznenadio broj izvodžača, sponzora, dobrovoljaca, posjetilaca koji su se ponudili da prisustvuju i doprinesu ovoj unikatnoj humanitoarnoj akciji "Veče Ilahija i Sevdaha - Za Djecu Vlasenice".

Veče je otvorio Hor Ilahija i Kasida "Medina", koji djeluje kao dio Islamic Community Center i Bošnjačkog Omladinskog Kruga, iz St. Louis-a. Niti 6 sati vožnje im nije smetao da bi učestvovali u ovom kulturno umjetničkom programu. Hor "Medina" je osnovan prije 6 godina i trenutno rade na pripremi CD-a Ilahija i Kasida. Hor čini 60 članova; omladinaca i djevojaka, koji su bili podijeljeni u dvije grupe, stariji hor i mali hor... koju je predvodio ef. Šerif Delić, koji je dao prelijep govor i zanimljivu poruku mladim bošnjacima.

Uz narodnu nošnju, atmosferu je podigao prvi dio folkorne grupe - Kulturno Društva "Bosna" iz Chicaga, koja je pokazala svoju 14-sto godišnjicu rada, iskustva i perfekcije. Več su nastupali na preko sto koncerata, učestvovali na mnogim kulturnim manifestacijama naših zajednica diljem Amerike, a odazvali su se svakom humanitarnom pozivu na sudjelovanje u programu, dajući svoj doprinos u akcijama pomoći tamo gdje je trebalo... Ništa nebi bilo moguće bez upornog rada Mirzeta Džubure.

Veliko iznenađenje većeri doprinio je mladi Hor "Ezan" iz Des Moines, Iowe. Uz 20 mladih djevojaka sa voljom za rad, osnovan je prije godinu dana, dok je sam Hor tek vježbi par mjeseci. Ovo je bio njihov tek drugi nastup, što se nije dalo primjetiti. Uz organizatore i pomoč: Rasime Memić, ef. Nijaza Valjević-a, kao i predsjednika džemata Sajiba Ejubovića uskoro će nastupati i u Indijani.

Zabavni dio večeri dočarali su uz sevdah Mensur Bašić, Almasa Mehanović, Sutko Zvizdić, Sabrija Vulić, Hilmija Hot, i Begzo

Ništa od ove večeri naravno nebi bilo snimljeno i zabilježeno bez profesionalne podške RTV Bostel i Nihada Mehanović-a, koji stoji iza svake humanitarne akcije, mnogih Bošnjačkih manifestacija, kao i promocije Bošnjačke kulture i našeg zavičaja.

Lista Donatora "Za Djecu Vlasenice":
Edin i Evelina Alikadić $50
Muhamed Alikadić $50
Enes i Mirsada Alikadić $50
Ermin i Sanela Smajlović $50
Azra i Bernes Alikadić $100
Latifa Lagurdzija $20
Suljo Zvizdić $50
Fatima Čatić $20
Familija Sator $10
Udruženje Srebreničana Chicago $250
Ahmet Iz Sanice $20
Halid Husanović $100
Ibrahim Kukolj $100
Halil Mehmedović (Halco) $200
Udruženje Srebreničana St. Louis $500
Begzudin Zahirović $100
Edina Karić $50
Maya Babić $20
Alisa Babić $20
Sanel Babić $50
Šaha Mujanović $30
Ženska Grupa iz Northbrook-a, Chicago IL $500
Rasema Dedić $50
Ramo Alibašić $20
Vedada Ibišević $100
Bečir Ogorinac $40
Meho Sabić $40
Semsa Mesić $20
Mary Sherhart $100
Muhamed Begović $100
Munib Cerić $100
Enes Lokmić $50
Mirza Alihodžić $30
Ramo Durić $40
Hidaet Kerić $40
Hasiba Suljić $30
Refik Ahmetović $30
Safet Halilović $20
Said Edubović $?
Bahra Kičić $20
Besima Tezić $40
Besima Jusuf $40
Nermin Mahić $40
Nadir Majkić $20
Dževad Mehanović $20
* Sejad $?
Ermin $10
Udruženje Kozarčana Chicago $200
* Zelenki Ulfeta $?
Razija Ejubović $20
* Ahmed Ammar Fehratović $?
Ferida Beslagić $5
Asim Paleš $50
* Fujdo Alibašić $?
Halid Kugančić $20
Enen $40
Muradif Alihodžić $40
Mirzet Džubur $50
Aziz Alihodžić $100
Ismet Johić $100
Adis Omerović $100
Kasim Husejnović $40
Kasim Hodžić $20
Kemal $20
Azra Durgut $50
ef. Muhamed Hasić $50
Sazim Bečirović $20
Dženal Delić $20
Draguna Muskić $20
Nefad Delalović $20
Fadil Velić $40
Bernes Žepčanin $100
Sabir Suljić $20
Sedina Hajro $50
------ naknadno -----------
Mensur Begić $20
Enko i Tea Husanovic $50
Hamdija Alihodžić $100
(* Izvinjavamo se na našem propustu i nezapisivanju ovih par informacija u naš zapis. Molimo vas, ako je moguće da nam osobe u pitanju dostave kolićinu njihovih donacija. Hvala vam unaprijed)

Ako niste bili u prilici da dođete na ovu akciju, a želite pomoći djeci Vlasenice, to možete učiniti putem ovog linka! (Transfer novca, Donacije se šalju preko sigurnog PayPal bankovskog sistema)

Udruženje Vlaseničana Chicago se zahvaljuje svim donatorima, ali posebnu čast zaslužuje udruženje Srebrenčana St. Louis i Chicago, udruženje Kozarčana Chicago, kao i Ženska Grupa iz Northbrook-a, Chicago. Nezaborvljajuci trud i pomoč Smajlović Sanele i Ermina, Enesa Alikadića, Muhameda Alikadića, Kukolj Ibrahima, Alikadić Eveline i Edina, Mehanović Azire i Nihada, Esade Mehanović za besplatan razglas i muzičku pratnju izvodžača. Dženi koji je opet besplatno svirao. Dabi i Seji na snimanju za RTV Bostel. Kamberu catering za besplatno serviranje. Azri Alikadić i Saneli Smajlović na donaciji slane hrane i 500 kolača. Svi pjevači koji su učestvovali su to besplatno uradili. Glasnogovornici večeri: Sanela Behlić, Suad Lakača i Sanel Babić.

Hvala svima još jednom za pomoć našoj djeci, i oni zaslužuju bolju i svijetliju budućnost.

Ažurirano Ponedjeljak, 19 Listopad 2009 06:50