A A A
Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2022
1. Mart - Sretan Dan Nezavisnosti BiH PDF Ispis E-mail
Autor FENA   
Subota, 28 Veljača 2009 09:13

24SI - Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić uputio je u petak iskrene čestitke bh. građanima u zemlji i dijaspori povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Obilježavajući ovaj dan, obilježavamo jedan od najvažnijih dana u hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine. To je dan kad je Bosna i Hercegovina voljom većine svojih građana postala nezavisna i suverena država i kao takva priznata od međunarodne zajednice", kaže se u čestitki.

Silajdžić dalje navodi da je obaveza svih očuvanje i jačanje države Bosne i Hercegovine, kao i izgradnja države na način da svi njeni građani imaju jednaka prava i normalan ambijent življenja.

"Ovom prilikom, ali i svakom drugom, ne smijemo zaboraviti hrabre patriote koji su u najtežim okolnostima branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu od agresora. U toj borbi mnogi od njih izgubili su živote i zdravlje. Sa velikim ponosom treba se sjećati tih velikih i hrabrih ljudi i ne dozvoliti da ono što su oni odbranili svojim životima bude na bilo koji način dovedeno u pitanje", kaže se u čestitki člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću bh. predsjedništva.

(fena)

Ažurirano Subota, 28 Veljača 2009 09:20