A A A
Subota, 25 Rujan 2021
KBSA Pismo Poslanicima BiH PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Utorak, 20 Siječanj 2009 07:55

 

 

Otvoreno pismo Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) svim poslanicima parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine


Prema zakonskom prijedlogu upućenom u proceduru Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH), državni praznici u BiH trebali bi biti: Nova godina, Međunarodni praznik rada - 1. maj, Dan pobjede na nad fašizmom (Dan Europe) - 9. maj i Međunarodni dan za podršku žrtvama nasilja - 26. juni. Dakle, definitivno se ukidaju Dan državnosti BiH i Dan neovisnosti BiH.


Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) u ime sjevernoameričkih Bošnjaka smatra ukidanje Dana državnosti BiH, dana kada su građani BiH obnovili višestoljetnu državnost BiH i Dana neovisnosti BiH, dana kada je Republika BiH primljena u Organizaciju Ujedinjenih Nacija, napad na državu BiH i sve njene građane i narode. To je još jedan u nizu postdejtonskih napada na jedinstveno državno i društveno tkivo BiH. U svakoj normalnoj državi ukidanje dana državnosti i dana neovisnosti jednako je ukidanju države.


KBSA poziva sve poslanike u Parlamentarnoj skupštini BiH da se dostojanstveno suprostave usvajanju zakona koji krše zakone i Ustav RBiH, koji nište jedinstvenu, neovisnu, suverenu državu BiH, koji nište slobodno, civilno društvo u BiH, koji daju primat entitetima u odnosu na državu.


U ime KBSA
Murat Muratović
Predsjednik KBSA

Canadian Division
Stoney Creek, ON, L8G 5C9
P.O. BOX 56073


Congress of North American Bosniaks
Chicago, IL 60640
P.O. Box 408157


www.cnab.us
www.bosniak.org

Ažurirano Utorak, 20 Siječanj 2009 08:04