A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Peticija: BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE PDF Ispis E-mail
Autor PLBiH.ba   
Petak, 16 Siječanj 2009 13:41
BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE / 24sata.info24SI - Nedavno je predsjednik SDA Sulejman Tihić, na sjednici Glavnog odbora ove stranke, između ostalog kazao: "Redosljed prioriteta bošnjačko-bosanske politike, u kojoj je do sada centralno mesto zauzimala filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima, treba da se promijeni”.

U historiji bošnjačke politike nije najavljena brutalnija izdaja nacionalnih interesa od one koju planira još uvijek aktuelni predsjednik SDA Sulejman Tihić proglašavajući progon i zaborav bošnjačke žrtve! Riječ je o tjeranju žrtve da se navikne na rezultate zločina! Ovakav zločin nad bošnjačkom kolektivnom memorijom ne bi mogao zamisliti ni Radovan Karadžić, ali se našao dobrovoljac i osvetnik Sulejman Tihić da finalizira radove velikosrpskih koljača.

BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE / 24sata.info        BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE / 24sata.info

Upravo zbog toga mediji po Srbiji pišu hvalospjeve i u naslovima ističu kako Tihić proglašava bošnjačko "prevazilaženje pozicije žrtve", što suštinski znači bošnjačko pristajanje na izjednačavanje agresora i žrtve. Pišu oni koji su šutili dok su ti isti veliksrpski koljači nad nama i našim najrođenijim izvršili genocid.

S toga Udruženje "ŽENA - ŽRTVA RATA" (koje okuplja silovane i seksualno zlostavljane 1992 - 1995. godine) SAVEZ LOGORAŠA BiH i dr. NVO će od 10. do 31. januara 2009. godine na području FBiH, Distrikt Brčko i RS-a prikupljati potpise građana o BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE PRIORITET I CENTRALNO PITANJE SVIH NAŠIH PITANJA.

Recite NE političarima koji zahtijevaju da zaboravimo genocid i da ubuduće "centralno mjesto u bosansko-bošnjačkoj politici ne zauzima filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima".

Udruženje "Žena - žrtva rata" i Savez Logoraša BiH vas pozivaju da potpišete peticiju.

 

Red.br.

Prezime (ime oca) i ime

JMB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vase podatke mozete poslati na email adresu Udruženje “ŽENA - ŽRTVA RATA” i SAVEZ LOGORAŠA BiH " \n Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript ", ili na " \n Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript " ako se zelite pridruziti ovoj akciji.

(plbih / bosnjaci)

Ažurirano Srijeda, 25 Veljača 2009 22:56