A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Peticija: BOŠNJAČKA Izdaja Bosne PDF Ispis E-mail
Autor FENA   
Petak, 09 Siječanj 2009 20:39

Udruženje “ŽENA - ŽRTVA RATA” i

SAVEZ LOGORAŠA BiH

GORAŽDE:

PETICIJA PROTIV IZJAVE PREDSJEDNIKA SDA SULEJMANA TIHIĆA

Udruženje “Žena – žrtva rata” u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama iz BiH danas je u Goraždu organiziralo potpisivanje peticije protiv izjave predsjednika SDA BiH Sulejmana Tihića na sjednici Glavnog odbora, a koja se odnosi na promjenu redoslijeda bošnjačko-bosanske politike.

Kako tvrdi predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakira Hasečić, Tihić je kazao da “ redoslijed prioriteta bošnjačko-bosanske politike u kojoj je do sada centralno mjesto zauzimala filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima, treba da se promijeni”.

“To predstavlja bošnjačku izdaju Bosne iz više razloga. Nećemo nikome dozvoliti pa čak ni Sulejmanu Tihiću da moramo zaboraviti genocid i agresiju, da nas nazivaju filozofijom i da žrtve filozofiraju”, izjavila je Hasečić dodajući da svojim potpisom peticije i građani tome kažu “NE”.

Iako je na pozivima za potpisivanje peticije kao jedan od organizatora naveden i Savez logoraša BiH, oni su se u posljednji trenutak povukli, a Bakira Hasečić tvrdi da je to učinjeno pod pritiskom.

Potpisivanje peticije prema najavama, bit će nastavljeno i sutra.

 


BOŠNJAČKA IZDAJA BOSNE

 

PRIORITET I CENTRALNO PITANJE SVIH NAŠIH PITANJA

 

Recite NE političarima koji zahtijevaju da zaboravimo genocid i da ubuduće “centralno mjesto u bosansko-bošnjačkoj politici ne zauzima filozofija žrtve, priča o agresiji, genocidu, ratnim zločinima i nepravdi počinjenim u BiH i prema Bošnjacima”

 

Potpišite peticiju


 

Red.br.

Prezime (ime oca) i ime

JMB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vase podatke mozete poslati na email adresu Udruženje “ŽENA - ŽRTVA RATA” i SAVEZ LOGORAŠA BiH " Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ", ili na " Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript " ako se zelite pridruziti ovoj akciji.

Ažurirano Nedjelja, 11 Siječanj 2009 22:37