A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Bosna 1:2 Turska PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Subota, 11 Listopad 2008 21:28
24SI - Reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je u vodstvo protiv domaćina Turske u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Nakon što je Zvjezdan Misimović izveo skraćeni korner, Edin Džeko je bio najviši u skoku i u 27. minuti utakmice prevario je istrčalog Demirela. Nakon ovog gola BiH je imala još jednu šansu, ali se Ibričić nije najbolje snašao.

Turska reprezentacija se našla u šoku nakon primljenog gola. Njihovi igrači nisu nikako uspjeli da uhvate ritam i probiju odbranu našeg tima, sve do pred kraj prvog poluvremena kada su se igrači BiH u potpunosti orjentisali na odbranu svoga gola, u čemu su i uspjeli.

Nakon par minuta igre u drugom pluvremenu i pritiska domaćina, reprezentacija BiH je primila gol na sličan način, nakon ubacivanja sa lijeve strane u šesnaesterac naše reprezentacije. Gol je pripisan Sabri Sariogluu, a igrao se 51. minut utakmice. Međutim na tv snimcima se vidjelo da je zapravo autogol postigao Edin Džeko.

U 67. minutu utakmice vidjeli smo treći isti gol na utakmici, i to ponovo za Tursku. Strijelac je bio Mevlut Erdinc, nakon što je Hasagić uspio odbraniti prvi udarac glavom prema našem golu.

Ulaskom Ibiševića i Pjanića reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela učiniti mnogo više i donijeti bar jedan bod iz Turske. Ovako, predstoji nam susret na domaćem terenu sa Armenijom u srijedu 15. oktobra i pohod na tri vrijedna boda.

(24sata.info)