A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Noć šampiona zavrsena Knockout-om PDF Ispis E-mail
Autor TV Hayat   
Petak, 09 Svibanj 2008 17:55

Salko Zildžić Ponovo Prvak Svijeta

Javna Kritika za TV Hayat. Salko Zildžić nije iz Tuzle, nego iz Vlasenice (Karanfil Mahala)
Salko Zildžić je sinoć vratio titulu profesionalnog prvaka svijeta u kick boksu u kategoriji do 85 kg.
On je u tuzlanskoj dvorani Mejdan pred oko 8000 gledalaca u meču kojeg ste mogli pratiti na programu TV Hayat u četvrtoj rundi nokautirao protivnika Ivana Strugara iz Crne Gore.
Ovom meču je predhodilo pet uvodnih mečeva između profesionalnih boksera iz Bosne i Herecegovine i Hrvatske.

Večeras u Tuzli „Noć šampiona“ uz direktan prijenos TV Hayat

„Noć šampiona“ počinje u 19 sati predborbama najkvalitetnijih bh. takmičara, a nakon otvaranja kojem će prisutvovati i Enrico Falsoni, predsjednik WAKO-PRO asocijacije, uslijedit će uvodni mečevi, u kojima će snage odmjeriti bh. reprezentativci, koji će za protivnike imati kik boxere iz reprezentacije Hrvatske. Glavni meč je Salko Zildžić (BiH) – Ivan Strugar (Crna Gora), uz direktan prijenos na TV Hayat. „Očekujem pošteno suđenje, jer ja nikad ne bi volio slaviti pobjedu, a da znam da je nezaslužena. Kada je riječ o Salki, sigurno je da se radi o izuzetno kvalitetnom protivniku, na kome je sigurno veći pritisak, jer radi meč pred velikim brojem svojih navijača. Međutim, uvjeren sam da ću pobijediti i u ovom meču i sačuvati pojas“, rekao je Ivan Strugar.

„Želim vratiti ono što je moje i uvjeren sam da ću tome i uspjeti. Ivana bi mogao mnogo hvaliti, jer sam podatak da je deset godina u svjetskom vrhu, govori sam za sebe, ali pohvale na njegov račun ću ostaviti nakon meča. Spreman sam maksimalno i idem po pojas“, rekao je Salko Zildžić.

Za „Noć Šampiona“ ulaznice po cijeni 10 KM za tribine i 100 KM za parter puštene su danas na dan meča i prodavat će se isključivo ispred SKPC Mejdan. (Muhamed Bikić, TV Hayat)

 

Sve spremno za spektakl u Tuzli - "Noć šampiona"
Preostale su tri noći do one spektakularne, „Noći šampiona“ u kojoj će naš Salko Zildžić pokušati ponovno vratiti titulu prvaka u low kicku od Crnogorca Ivana Strugara, koji je 12. decembra prošle godine u Budvi savladao bh. kick-boksera.

"Pripreme su protekle veoma dobro. Bilo je malo problema s povredama, ali sada je sve uredu. Spreman sam za revanš i povratak titule", rekao je bh. kick-bokser Salko Zildžić.

"Ovaj spektakl će se pamtiti, jer dosada nije viđen na našem prostoru. Organizacioni odbor je učinio da sve bude na najvišem nivou", rekao je Senad Mujkanović, izvršni direktor ove manifestacije.

Dakle, sve je spremno za „Noć šampiona“ koja će se održati u petak u dvorani "Mejdan" u Tuzli, uz direktan prijenos na TV Hayat. Poseban značaj cijeloj ovoj manifestaciji daje i dolazak gospodina Enia Falsonija, predsjednika svjetske WAKO Kickboxing federacije, koji će matičnoj asocijaciji prenijeti prve utiske iz Tuzle, koja bi trebalo da se kandidira za organizaciju Svjetskog prvenstva 2011. godine.

(Muhamed Bikić/TV Hayat)

------------

U Sarajevu je održana sjednica Organizacionog odbora manifestacije „Noć šampiona“ , koja će se 09.05.2008. godine održati u tuzlanskom „Mejdanu“ . Riječ je o revanš meču bosanskohercegovačkog kick boksera Wako Pro Asocijacije , Salke Zildžića ,protiv crnogorskog boksera Ivana Strugara .

Razgovaralo se o dosadašnjem toku priprema kao i organizaciji same manifestacije.

„Manifestacija je u samoj završnici finansijskog zaokruženja. Već sada su poznata imena generalnih pokrovitelja, a imena svih sponzora bit će potvrđena do kraja naredne sedmice. Predstoji nam brendiranje ringa , priprema dvorane i drugih pratećih elemenata istinskog spektakla, kakvog bosanskohercegovački profesionalni sport i Salko Zildžić zaslužuju“ – istakao je Senad Mujkanović , predsjednik Kick boks saveza BIH i Izvršni direktor manifestacije.

Sastanku Organizacionog odbora koga čine Nail Šečkanović, Salko Bukvarević, Salih Šabović, Senad Mujkanović sa premijerom Vlade FBIH na čelu , gospodinom Nedžadom Brankovićem , prisustvovao je i Salko Zildžić , koji se po povratku sa Vlašića, pripremao i trenirao u Sarajevu.

„Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema .Nakon Vlašića i treninga u Sarajevu , vraćem se u Tuzlu i nastavljam sa pripremama dinamikom koja je optimalna. Za sada nije bilo nikakvih problema , sve se odvijalo po utvrđenom rasporedu treniranja i kako stvari stoje, očekujem da ću do meča biti u top formi.Rad je naporan i iscrpljujući . Ovih

dana ću ponovo uraditi sve neophodne liječničke kontrole kako bi u samoj završnici priprema mogao dostići maksimum i ući spremno u meč , koji neće biti nimalo lak. Optimista sam , vjerujem da ću ostvariti pobjedu“ , rekao je Salko Zildžić.

Organizacioni odbor je najavio da će održavanju samog meča i manifestacije prethoditi PR i marketinška kampanja . Već narednih dana javnosti će biti prezentiran promotivni materijal, plakati i spotovi , a nakon toga , slijedi tehnička i organizacijska priprema same manifestacije.Kako je najavljeno, zna se da će dvorana imati do sada neviđenu rasvjetu , scenske efekte , ozvučenje , a u pripremi je i izrada specijalnih efekata . Svakako , o iznenađenjima se neće govoriti do same „Noći šampiona“ , ali je sigurno da će iznenađenja biti i da će svi koji budu 09.maja u „Mejdanu“ , istinski uživati.

 

Salko Zildžić puni Mejdan
Nakon što je početkom februara formiran Organizacioni odbor velike sportske manifestacije Noć Šampiona na kojoj će centralni događaj biti meč u low kicku (85,1 kg, 5 rundi x 3 minute) između izazivača Salke Zildžića (BiH) i šampiona Ivana Strugara (Crna Gora), određen je i datum održavanja manifestacije.
Odlučeno je da to bude 9. maj 2008. godine, a mjesto održavanja Noći šampiona je Velika dvorana SKPC Mejdan u Tuzli, koja će prema trenutnom interesovanju navijača Salke Zildžića vjerovatno biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Cjelovečernji program će sačinjavati u najvećem dijelu osam kick box borbi, te specijalni gost u zabavnom dijelu programa, a manifestaciju će u direktonom prijenosu emitovati NTV Hayat, dok će signal preuzeti i RTV Crne Gore.

Nakon što je u subotu (23. februara) Salko Zildžić uplovio u bračne vode, i zvanično je odlaskom na planinu Vlašić započeo pripreme za meč u kojem će kako kaže sigurno vratiti titulu u Tuzlu. Nakon operacije lijeve ruke, zbog loma kosti na meču u budvanskom Splendidu gdje je izgubio titulu, u prvim danima priprema počeo je sa laganim trčanjem. Salko će se u srijedu za kratko vratiti u Tuzlu, a onda nastaviti rad na Vlašiću do 14. marta sa ekipom svojih trenera. Rada sa povrijeđenom rukom će biti pošteđen do 8. marta, kada će po specijalnom programu jačati ruku uporedo sa redovnim trenažnim procesom.

Podsjetit ćemo da je za predsjednika OO imenovan premijer Vlade FBIH gospodin Nedžad Branković koji je i generalni pokrovitelj manifestacije, a za dopredsjednike Nail Šečkanović i Ahmet Hadžipašić. Pored njih u organizacionom odboru manifestacije su: Enes Mujić – premijer Vlade TK-a, Amir Fazlić predsjednik Skupštine TK-a, Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telekoma, Salko Bukvarević, Salih Šabović i Senad Mujkanović, predsjednik Kick boks saveza BIH, koji je ujedno i Izvršni direktor manifestacije.

Poseban značaj cijeloj manifestaciji daje i dolazak gospodina Enria Falsonija (Enrio Falsoni) Predsjednika svjetske KICK BOXING WAKO FEDERACIJE, koji će matičnoj asocijaciji prenijeti prve utiske iz Tuzle, koja bi se trebala kandidovati za organizaciju Svjetskog prvenstava 2011. godine.

 

Ažurirano Četvrtak, 15 Svibanj 2008 22:58