A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Izbori 2008 PDF Ispis E-mail
Autor KBSA   
Petak, 18 Siječanj 2008 15:27

Sve informacije o registraciji za lokalne izbore u BiH ukljucujuci kako doci do CIPS licne karte i pasosa, obrasci za registraciju, rokovi za registraciju, prijedlozi KBSA Centralnoj izbornoj komisiji za izmjenu Izbornog zakona, otvoreno pismo KBSA politickim zvanicnicima u BiH u pogledu izmjena izbornog zakona i mnogo vise mozete vidjeti na: http://www.bosniak.org/.

NEK SE CUJE I NAS GLAS!
Postovani,
 
Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini se polahko blize. Na proslim izborima u BiH, koji su bili na drzavnom nivou, odziv gradjana iz dijaspore je bio minimalan. Od vise od pola miliona potecijalnih glasaca koji zive van granica domovine, njih samo par hiljada je dalo svoj glas. To je moguc pokazatelj nezainteresovanosti ili apaticnosti onih koji su silom ili milom napustili svoj dom, a moguc je i odraz nezaintersovanosti politickih struktura u BiH za onima koji su otisli. 
Cinjenica je da ovakvo stanje nije dobro ni za Bosnu i Hercegovinu, ni za nas koji zive van domovine. Ako zelimo bilo kakve promjene u BiH potrebno je da i mi damo svoj glas. Pitanje je da li mozemo sebi dati za pravo da se zalimo ili da kritikujemo desavanja u nasoj domovini, ako ne iskoristimo ono demokratsko pravo koje nam je dato, a koje nam je istovremeno i gradjanska duznost, naime pravo glasa na izbor predstavnika bilo to na lokalnom ili drzavnom nivou. Ako zelimo da nas ti predstavnici ozbiljno shvate, onda mi moramo izaci na izbore. Pored toga imamo moralnu duznost prema onima koji su ostali da zive u zemlji koja mrkotrpno gradi svoj put ka demokratskom, pravnom i prosperitetnom drustvu. Pokazimo da njih, a ni nasu Bosnu i Hercegovini nismo zaboravili i definitivno otpisali i izadjimo na sljedece lokalne izbore u 2008oj!


Zelimo ovim putem da zamolimo sve one koji do sada nisu izvadili CIPS licnu kartu, da to urade sto prije, najkasnije do juna 2008e. CIPSova licna karta vam je dovoljna da ostvarite pravo glasa na sljedecim izborima, za razliku od dosadasnjih izbora na kojima vam je vise dokumenata bilo potrebno.


Vodic za registraciju biraca putem poste, znaci nas iz dijaspore, mozete pogledati u attachmentu, 52. izdanje Glasa KBSA. Tu mozete procitati sve vazne informacije u vezi izbora i prijave za iste.


Unaprijed vam se zahvaljujemo na vasoj paznji i nadamo se da cete izaci na predstojece izbore u nasoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini!


ZA BOLJE SUTRA BIH, ZA BOLJE SUTRA SVIH NAS!

Ažurirano Petak, 18 Siječanj 2008 18:19