A A A
Nedjelja, 27 Studeni 2022
Carsijske Price PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Nedjelja, 13 Siječanj 2008 12:26
Čarsijške priče, u našoj lijepoj BiH

Več na samom startu naše rubrike, u prvoj prelijepoj Čaršijskoj priči na Radio Fenjer-u o dubičkim inventarima koja je emitovana 17-og Novembra 2007-me godine , pored prelijepog sadržaja priče, Nermina Seferovic je istakla jednu predivnu misao koja kaže, citiramo:

"U školi su me učili da svaka priča treba da ima neku poruku, a ova je nema. Nema, jer ovi ljudi nisu ostavljali poruke i od njih se nije moglo puno toga naučiti, ali oni su obilježili Caršiju, nama tako dragu, na svoj specifičan način, i davali joj specifičan šarm" .

Ove Nermine riječi su prepune simbolike naše bosanske stvarnosti, i vrlo brzo smo se uvjerili narednih subota kroz priče:

Nermina Sefer - Sjecanja na nase Inventare

Hadzera-Dzerko Omerović - Bosnjak

Jasmina Imamovic - Bosno Moja 

Nermina Sefer - Begov Stan

Abdullah Bosnić - Ne zastiti se

Nermina Sefer - Mome Alah Rahmetelje Babi

Nermina (Nera) Dautović - Navijaci Boksita

koje su nam poslužile da se zapravo zapitamo, ili pak da uvidimo ima li kakva poruka u njima, sa željom da nam se naši vjerni slušaoci jave i daju svoje mišljenje, komentar koji cemo rado objaviti.

Naša današnja napisana priča od Nermine (Nere) Dautović - Navijaci Boksita prva je Vlasenicka Caršijska priča i ima zasigurno svoju simboliku i poruku.

Na tome joj se duboko zahvaljujemo, i nadamo se da če ovo biti podsticaj drugima za više priča iz naše lijepe Vlasenice.

BUDITE DIO TIMA RADIO FENJERA!

Radio Fenjer još uvijek traži i podržava sve one koji bi na bilo koji način mogli svojim učešćem dati svoj doprinos u razvoju Radio Fenjer emisija kroz razlicite sadržaje; muzike, sporta, informacija, kao I kulturnih sadržaja kao što su Čarsijske priče, književnost, poezija, proza, istorija, folkor. Kroz vaše kulurne teme želimo Radio Fenjeru dati korijen bosnjačke duše.

Radio Fenjer u svom dvo i po godišnjem radu, je kroz sva teška vremena i sve tehničke poteškoće naučio mnogo toga i istovremeno sticali vaše povjerenje, a da nismo tu samo da puštamo muziku nego da širimo plod naše bošnjačke kulture. Naši svi dosadašnji projekti koji su činili Radio Fenjer tj. ono što je postao danas, uz zadnju Bosansku Estradu, Caršijske Priče, akcije Radio Fenjer-a, i podrškom svih bošnjačkih biznisa i akcija, je direktan rezultat vašeg angažovanja.

Mi svakodnevno tragamo za novim idejama pa i ovom prilikom apelujemo na sve naše slušaoce a posebno Vlaseničane da nam se javite i pridružite našem Radio Fenjeru.

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Siječanj 2008 03:26