A A A
Subota, 25 Rujan 2021
Nastavak Izgradnje Hajrija Dzamije PDF Ispis E-mail
Autor Dzevad Bektasevic   
Četvrtak, 03 Svibanj 2007 14:26
 14.04.2007 U Vlasenici je nastavljena izgradnja munare Hajrija dzamije. Nakon dugotrajnih priprema koje su podrazumjevale geolosko ispitivanje terena na kome se planirala izgradnja munare, izrada gradjevinskog projekta munare, te pronalazak i odabir najpovoljnijeg ponudjaca, konacno je i na terenu krenula izgradnja. Radove na munari izvodi Kamenorezacka radnja 3K iz Bugojna, koja je od strane imenovanog gradjevinskog odbora izabrana kao najpovoljniji ponudjac.Sa ovim prduzecem je potpisan ugovor kojim je preciziran i krajnji rok za zavrsenje ovog objekta a to je 20.07.2007. godine.

Napominjemo da je donator za kompletan objekat munare Amir Muminovic, te pozivamo i ostale vlasenicane da se ukljuce u zavrsetak ovog objekta s ciljem njegovog otvaranja u augustu ove godine.

 Radovi na izgradnji Hajrija dzamije se nastavljaju planiranom dinamikom. Vrlo je izvjesno da ce biti okoncani prema planu do 19.08. kada je planiran proklanj ove dzamije. U nastavku Vam prenosimo neke fotografije koje ce nadamo se u Vama pobuditi srecu i zadovoljstvo sto smo bili zajedno u ovom projektu i sto cemo ga uz Allahovu pomoc privesti uspjesnom kraju. Postoji manji nedosatak sredstava ali se nadamo da cemo to zajedno sa Vama prevazici i na zadovoljstvo sviju nas 19. 08. ovaj objekat predati na koristenje svim Vlasenicanima i njihovim gostima koji za njim imaju potrebu.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija sa pocetka radova... na Munari i Bakru.
Slike: Dzevad Bektasevic
http://www.medzlis-vlasenica.com

Ažurirano Četvrtak, 03 Svibanj 2007 16:24