A A A
Petak, 17 Rujan 2021
Podvala Nacelnika Vlasenickim Glasacima PDF Ispis E-mail
Autor U.G.O.Vlasenica   
Nedjelja, 29 Travanj 2007 06:12

Komisija za sprovodzenje postupka izjasnjavanja o opozivu nacelnika opstine Vlasenica

Upustvo - Za birace koji glasaju putem poste

 Na osnovu odluke SO-e Vlasenica broj01-022-301/07 od 30.03.2007g. prihvacen je postupak da se sprovede ponovni postupak glasanja biraca koji glasaju putem poste za opoziv Nacelnika opstine Stupar Dragomira.

Odlukom SO-e Vlasenica broj01-022-302/07 od 30.03.2007g. utvrdzen je termin za izjasnjavanje glasanja biraca koji glasaju putem poste o opozivu nacelnika opstine Vlasenica za 20.04.2007god.

S obzirom da ste Vi registrovani kao birac za glasanje putem poste sa pravom glasa za opstinu Vlasenica i Vase ime nalazi se na izvodu iz Centralnog birackog spiska, te Vam s toga dostavljamo glasacki listic sa potrebnim brojem koverata.


Glasate na sledeci nacin:
1. Ukoliko ste za opoziv nacelnika opstine zaokruzite odgovor" Da"
   1.1 Ukoliko ste protiv opoziva nacelnika opstine zaokruzite odgovor " Ne"
2. U bijelu zastitnu kovertu u kojoj se nalazi glasacki listic nakon izvrsenog Glasanja vracate glasacki listic u kovertu i istu zalijepite.
3. Nemojte na koverti pisati svoje licne podatke niti na glasackom listicu kako bi na taj nacin osigurali tajnost glasanja jer u tom slucaju Vas glasacki listic bit ce nevazeci.
4. Zalijepljenu zastitnu kovertu sa glasackim listicem stavljate u srednju bijelu kovertu na kojoj je ostampana adresa primaoca koju dostavljate putem poste.
5. U srednju bijelu kovertu ubacite kopiju jednog od Identifikacionih dokumenata sa slikom:
- Licna karta BiH izdata od CIPSA-a
- Vozacka dozvola BiH izdata od CIPSA-a
- Pasos BiH
- Vazeci licni dokument izdat od zemlje domacina
- IZBIJEGLICKI KARTON koji je izdala vlada drzave domacina ili druga medzunarodna organizacija.

GLASANJE IZVRSITE SA 20.04.2007g. do 19:00 casova
Povratnu kovertu posaljite postom odmah i od strane gore navedene komisije bi ce prihvacena samo ona koverta na kojoj je otisnut zig poste sa najkasnijim datumom 20.04.2007g.
U razmatranje ce biti uzete koverte koje stignu na adresu navedene komisije do 30.04.2007g.do 19,00 casova.


Ovako izgleda glasacka uputa onim koji imaju pravo glasa putem poste. Ovo je i demokratski put izjasnjavanja gradzana Vlasenice koji ni na koji nacin nemogu ispuniti uslove za glasanje, jer sam ja naprimjer danas dobio ove papire za glasanje. A datum danasnji je APRIL 27 2007godine.

O ovome cemo u ponedjeljak obavijestiti Ambasadora BiH za Ameriku. U nase "Udruzenje Gradzana Opstina Vlasenica" u Chicagu svaki dan zovu nasi Vlasencani koi su istu ovu postu sa zakasnjenjem dobili. Udruzenje ce traziti od nadleznih organa Drzave Bosne i Hercegovine da se ovo ponisti i da svi na vrijeme dobijemo glasacke listice. Molimo vase komentare povodom ove demokratije srpske. U.G.O.Vlasenica