A A A
Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2022
Stanje Izgradnje Hajrija Dzamije PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Nedjelja, 30 Srpanj 2006 17:39
 Pomozite da se izgradi ove godine
16.7.2006 Izgradnja samog objekta Dzamije se blizi kraju. Svi se nadamo i molimo da ce se izgradnja objekta moci dovrsiti na dan samog rusenja tj. miniranja Hajrija Dzamije. 19.8.1992 godine.
Kao i dosad veliki oslon ostvaranja ovog gola je financijska podrska donatora sirom svijeta. Odazovite se i vi na ovaj poziv, sve se blizi kraju ali bez vas i vase pomoci to ce biti teze. Vasom voljom i pomoci pokrenite jos jednan talas donatorkih akcija d se ovaj projekat dovrsi i da se tim svim zlocincima pokaze da njihovim zlom i rusenjem nista nisu postigli.

Nasa su srca sad samo jaca i bliza, a ponos za domovinom jos drazi.
Potpomozite i akcije raznih malih i velikih aktivista i organizatora, i
vasom vezom sa Vlasenicanima sirom Svijeta prosirite ovu dobru vijest,
da se kraj ove izgradnje blizi i da vam treba njihova pomoc.

Sloga ume Vlasenicana nikad nije bila bliza i slozenija nego dosad. Iskoristite ovu priliku i postavite dugotrajan osmjeh na lica svih donatora i pomocnika ovog projekta, jer kad se Hajrija Dzamija zavrsi, zabljesta svojom ljepotom i probudi dusu stare Vlaseniceona, tek se srca svih donatora i pomocnika ovog projekta napuniti. A samo to ce biti ralog slave i ponosa.

Jos jednom pozivam sve Vlasenicane da pomognu izgradnju Hajrija Dzamije, da daju onoliko koliko mogu, dali pojedinacno i licno, ili putem sledecih donatorskih sijela. Zasad je sigurno da ce se sledece donatorsko sijelo dogoditi u Chicago-u 23 Sep, mada sijelo u Luisville Kentakiju nije do ovog momenta potvrdjeno za mjesec August.

      

Ažurirano Nedjelja, 30 Srpanj 2006 17:58