A A A
Utorak, 28 Rujan 2021
Djeca Chicaga za Djecu Vlasenice PDF Ispis E-mail
Autor Sanel Babic   
Ponedjeljak, 07 Travanj 2008 07:41

"Djeca Chicaga za Djecu Vlasenice"
Bosnjacko Kulturno Vjersko Vece u Chicagu

APRIL 19-ti, 2008 u 19:00h
2448 West Devon Avenue, Chicago IL
Organizator: Gradjanski Odbor Vlasenica - Chicago


Medju perliminarnim pozvanim specijalnim gostima i aktivistima nalaze se;
- Dr. Senad ef. Agic
- Kemal ef. Karic iz Dzemata sa Western Av. Chicago
- Hor i folkorna grupa sa podrskom Nadire Agic iz Nordbrook Dzamije
- Folklorna Grupa iz BICC Nordbrook
- Ilahije grupa NUR iz Dzemata Western Av. Chicago
- BACA Zenska grupa pri BICC Nordbrook

- Mersad ef. Imamovic "Sultan Fatih" dzemata iz Vitona, sa predsednikom Mirsadom Radonja.

Takodje se ocekuje honorarna posjeta:
- Odbora Kogresa Bosnjaka Sjeverne Amerike
- Guvernera Chicaga
- Ambasadorke BiH i drugih prominentnih bosnjaka i bosnjakinja

Medjski pokrovoitelji ove kulturne veceri uz stalnu podrsku Vlasenicana je RTV BosTel, kao i medijsko informativne organizacije; Radio Nasa Rijec, Vlasenica.info i Radio Fenjer. Naravno nebi bilo nista bez tradiocionalne bosanske kuhinje sa kolacima, pitama, cevapima i sokovima koje pokrecu aktivisti iz zenske grupe NUR.

Pomozite nam da se odrzi i ovo veliko Vlasenicko kulturno vece, kao sto ste nam pomogli vasom posjetom i vasim donacijama za izgradnju nase Hajrija dzamije kao i svih Vlasenickih sijela do sada.

----------------------- Update ------------------- 

Ucesce u sijelu ce uzeti i novi dzemat iz Vitona koji se zove "Sultan Fatih",a njihov imam je ef.Mersad Imamovic a predsednik im je Mirsad Radonja.
U.G.O.Predor sa svojim prestavnicima ce organizovati kod svojih gradzana da dodzu u sto vecem broju na sijelo kao sto su to uvijek radili za nas.
Isto tako su pozvana sva ostala udruzenja koja su u gradu Chicagu i blizoj okolici ce ucestvovati kao Srebrencani, Kozarcani koji jos svojim ucescem doniraju i hranu a i prodaju nasih ulaznica a za to je se angazovala gospodza Sabaha.

Za kupovinu karata isto se moze da obrati kod Zlate Kalic na tel. (312) 951-6891 ili kod Elvire Ferhatovic na tel. (773) 627-4893 koja sa svojom porodicom ucestvuje u organizaciji sijela.

Karte je uradila dizajn i stampanje gospodza Azira Mehanovic a isto tako i postere koji su polijepljeni po Chicagu.Azira je isto tako ostampala sve pozivnice za ljude koji imaju biznise u Chicagu.Svako nase sijelo je nemoguce organizovati bez pomoci gospodze Azire. Imat cemo novi snimak iz nase Vlasenice na tv Bostel a zasluga za sve ide gospodzi Aziri Mehanovic direktorici tv Bostel i njenom suprugu Nihadu Mehanovicu direktoru tv Bostel.Cijelo sijelo ce biti emitovano na tv Bostel .

Jedan od gostiju bice jedini sazlija u Americi Mirsad Zulic. Jedan od sevdalija Sutko Zvizdic ce da ucestvuje u programu. Orkestar Esada Mehanovica koji nasa sva sijela Vlasenicka prati i aktivno ucestvuje sto u izvodzenju sto u pomoci oko samoga organizovanja. Program ce da vodi Azra Heljo nasega Zlatana Helje supruga. Drugi voditelj ce da bude Damir Delic koji je ujedno i predsednik omladinskog pokreta u gradu Chicagu Damir je inace iz Srebrenice.

Objavljivanje sijela je vec pocelo na radiju Nasa Rijec koji je u svom sinocnjem programu to objavio. Radio Glas Bosnjaka Chicaga ce to isto da uradi u Nedelju na svom popodnevnom programu. U novinama ciji je glavni urednik magistar Mujko Erovic ce besplatno isto biti objavljeno sijelo Djeca Chicaga za djecu Vlasenice a list se zove Ujedinjena Bosna.


Imat cemo dosta gostiju i zvanica koji ce uvelicati nasu noc a do sada smo vec prodali jedan dobar dio karata i ja mislim da ce se traziti stolica vise.Pozivamo sve nase Vlasencane i naravno sve nase Bosance i Bosanke da nam pomognu za ovaj nas poduhvat pomoci maloj raji Vlasenice bujrum da se druzimo i da svojom kupovinom karte pomognemo maloj raji Vlasenice.

Ažurirano Petak, 11 Travanj 2008 09:12